ΠαραγωγέςΟμάδα: Οι Συντελεστές – ΔημοσιεύματαΕπικοινωνία

 

*  Henk van Loenen

*  Αγγελική Κουρμουλάκη

*  Αλέκος Παπαδόπουλος

*  Δήμος Αβδελιώδης

*  Ludwik Flaszen  

*  Μαρία Τσαντσάνογλου

*  Θέμης –Αλβανός  Άρης Ζάχος

 

Henk van Loenen (σκηνική - ενδυματολογική άποψη)

Ø      Από το 1974 έως το 1983 συμμετείχε ως ηθοποιός, σκηνογράφος και σκηνοθέτης σε διάφορες θεατρικές ομάδες στην Ολλανδία.  Αμέσως μετά και ως το 1994 εργάστηκε ως ηθοποιός στο Studio Hinderik.

Ø      Το 1994 συνεργάστηκε με το Νίκο Αρμάο και τον Απόστολο Βέττα στην παραγωγή των Επτά επί Θήβας που ανέβασε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας.

Ø      Κατά την περίοδο 1994 – 2000 υπήρξε καλλιτεχνικός σύμβουλος, σκηνοθέτης και σκηνογράφος στο θίασο του διάσημου κουκλοπαίκτη Φάικε Μπόσμα, στα πλαίσια του οποίου συνεργάστηκε σε τρεις παραγωγές με το Νίκο Αρμάο, τον Απόστολο Βέττα και τον Ηρακλή Πασχαλίδη.

Ø      Παράλληλα, σκηνοθέτησε την όπερα Η καθυστέρηση με θέμα τη ζωή και το έργο του Βίνσεντ βαν Γκογκ (1996) και συνεργάστηκε με το Γιώργο Μπινιάρη στον Ερωτόκριτο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Χίου (1997).

Ø      Κατά τη θεατρική περίοδο 1999 – 2000 συμμετείχε ως ηθοποιός σε ένα έργο για παιδιά.

Συνεργάστηκε με το «ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ» σε όλες τις παραγωγές του, εμφυσώντας τες δημιουργικά, σκηνογραφικά και ενδυματολογικά.

Αγγελική Κουρμουλάκη (ζωγραφική - εικαστική άποψη)

Ø      Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1970

Ø      Σπουδές στα παιδαγωγικά  και ιδιωτικές σπουδές στις εικαστικές τέχνες. 

Ø      Ασχολείται επαγγελματικά με τη ζωγραφική, την αγιογραφία, τη  μάσκα, την κούκλα, τη σκηνογραφία και τις θεατρικές κατασκευές γενικότερα

Ø      Εργάζεται συστηματικά ως  επιμορφώτρια  σε εκπαιδευτικά προγράμματα εικαστικών σε πολιτιστικούς-κοινωνικούς φορείς.

Ø      Συμμετείχε σε εργασίες συντήρησης-αποκατάστασης τοιχογραφιών σε ναούς και δημόσια κτίρια (Βίλα Μπιάνκα, κτίριο Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Θεσσαλονίκης κ.λ.π.)

Ø      Πραγματοποίησε 4 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής / μάσκας

Ø      Πήρε μέρος σε 12 ομαδικές εκθέσεις ζωγραφική / μάσκας

Ø      Πραγματοποίησε σκηνογραφικές-εικαστικές προτάσεις-παρεμβάσεις σε περισσότερες από 15 παραγωγές (θεατρικές, τηλεοπτικές, πολιτιστικές)

Με το «ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ» συνεργάστηκε  σε όλες τις μέχρι τώρα παραγωγές του. («Ένα ταξίδι στη Βραζιλία», «Ποιος είναι ο καθηγητής Τρούμποτσκιν;», «Φάκελος Χαρμς», «Ενός λεπτού σιγή»).

Αλέκος Παπαδόπουλος (μουσική)

Ø      Παίζει μουσική από το 1980.

Ø      Παρακολούθησε μαθήματα μουσικής στη Θεσσαλονίκη, στο Νέο Ωδείο και στο Σύγχρονο Ωδείο, με καθηγητή τον Κ. Παγωνίδη.  Το 1990 συνέχισε τις σπουδές του στη Βιέννη, στο American Institute of Music, με δάσκαλο το Jeff Boudreaux.  Εκεί παρακολούθησε επίσης σεμινάρια τζαζ και fusion μουσικής, με τους Wyne Brazil (κιθάρες), Wyne Darling (κοντραμπάσο), Less Wise (κιθάρα).  Στη Βιέννη, επίσης, το 1992 ίδρυσε μαζί με το Νεκτάριο Καρατζή (μπάσο) και τον Αντώνη Ανισέγκο (πιάνο) το τζαζ  Trio Praxis.

Ø      Συνεργάστηκε σε ηχογραφήσεις και συναυλίες με πολλούς καλλιτέχνες – μουσικούς, όπως οι:  Φλώρος Φλωρίδης, Κώστας Βόμβολος, Κώστας Μαγγίνας, Christian Mouser, Olinier Gadeaux, Alex Gollino Μαρία Φωτίου, Λιζέτα Καλημέρη, Ανδρέας Καρακώτας, Κώστας Χαριτάτος, Ρούλα Μανισάνου. 

Ø      Από το 1992 ήταν μέλος του μουσικοθεατρικού σχήματος ΄Αγαμοι Θύται, είναι μέλος του συγκροτήματος Ευοί Ευάν, καθώς και του έθνικ τρίο Ταμάμα.

Ø      Το 1997 συμμετείχε ως μουσικός και ηθοποιός στην ταινία του Παντελή Βούλγαρη ΄Ολα είναι δρόμος και το 1998 στην ταινία του Σ. Τσιώλη Ας περιμένουν οι γυναίκες και ηχογράφησε τραγούδια και για τις δύο ταινίες.

Ø      Διδάσκει μουσική και πραγματοποιεί μουσικά σεμινάρια από το 1993.

Συνεργάστηκε με τη σκηνοθέτη Ισαβέλλα Μαρτζοπούλου για τη ζωντανή ηχητική επένδυση στην παραγωγή Μπέρτολτ Μπρεχτ ... από το 1898 της ομάδας «Θέατρο στο Καπνομάγαζο», καθώς και με το «ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ» στο «Φάκελο Χαρμς» και «Ενός λεπτού σιγή».

Δήμος Αβδελιώδης (φωτισμοί)

Δημιουργός στον κινηματογράφο και στο θέατρο από το 1980.

Γεννήθηκε στη Χίο, σπούδασε στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη σχολή θεάτρου του Γιώργου Θεοδοσιάδη.

Συνεργάστηκε με το «ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ» σχεδιάζοντας του φωτισμούς των παραγωγών «Φάκελος Χαρμς» και «Ενός λεπτού σιγή».

Ludwik Flaszen (τακτικός συνεργάτης)

Συνιδρυτής με το Γιέρζι Γκροτόφσκι του Εργαστηρίου του Βρότσλαβ

Συνεργάστηκε με το «ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ» παραδίδοντας πολυήμερα σεμινάρια στους μαθητές του Εργαστηρίου Θεατρικής Αγωγής και στους ηθοποιούς του θιάσου για τρία συνεχή έτη (2000,2001,2002)

Μαρία Τσαντσάνογλου (μετάφραση – συνεργασία στη δραματουργία)

Επιμελήτρια στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Συλλογή Κωστάκη. Ιστορικός της τέχνης.

Σπούδασε και εργάστηκε στη Μόσχα και στη Θεσσαλονίκη.

Συνεργάστηκε με το «ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ» μεταφράζοντας έργα του Δανιήλ Χαρμς για τις παραγωγές του θιάσου, συμβάλλοντας σε αυτές και δραματολογικά.

Θέμης Αλβανός – Άρης Ζάχος (τεχνικοί – ήχος, φως, σκηνικά)

Συνεργάστηκαν με το «ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ» παρέχοντας τεχνική υποστήριξη σε όλες τις παραγωγές του.