Πηγή: www.mpa.gr

  Ακολουθείστε τον σύνδεσμο για την αυθεντική θέση  της σελίδας

 


 


 

 

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΊΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΊΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Η Θεσσαλονίκη δίνει το στίγμα της νέας εποχής

 


"Η Ευρώπη δεv θα υλoπoιηθεί με τη μία, oύτε και μέσα από μια συvoλική πρoσπάθεια. Θα υλoπoιηθεί μέσα από συγκεκριμέvα βήματα, πoυ θα δημιoυργήσoυv πρώτα απ' όλα μια de facto αλληλεγγύη".

Robert Schuman 9 Μαΐoυ 1950
 

 

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης γιά το μέλλον της Ευρώπης, που υιοθετήθηκε από τη Συνθήκη της Νίκαιας και τα σχετικά ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οργανώνει στην Θεσσαλονίκη στις 7 Δεκεμβρίου 2002, Εκδήλωση – Ανοιχτή συζήτηση με ραδιοτηλεοπτική κάλυψη με θέμα :


ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Μαζί για μια Ευρώπη Ειρήνης, Προόδου, Σταθερότητας

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες 3 δράσεις :

  • Ενημέρωση των Πολιτών για Κοινοτικές Δράσεις και Προγράμματα
  • Πολιική Συζήτηση με την συμμετοχή Μελών της Κυβέρνησης, Ευρωβουλευτών και εκπροσώπων Φορέων
  • Πολιτιστική Εκδήλωση


Η Ημερίδα αυτή αυτή είναι συνέχεια μιας σειράς εκδηλώσεων της ΚΟ ΠΑΣΟΚ που ξεκίνησαν πέρυσι στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα και συνεχίστηκαν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, στα πλαίσια της απόφασης μας να προχωρήσουμε ουσιαστικά ,με συγκεκριμμένο τρόπο και στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό στην υλοποίηση του προτεινόμενου από τα Ευρωπαϊκά Όργανα διαλόγου με τους πολίτες για το Μέλλον της Ευρώπης.

Η εκδήλωση θα αναμεταδίδεται μέσω δορυφόρου που θα επιτρέπει την ελεύθερη αναμετάδοση της από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα. Το πρώτο μέρος που θα αποτελεί την ενημέρωση στις κοινοτικές πολιτικές και προγράμματα θα δίνει την δυνατότητα στους ακροατές να θέτουν ερωτήσεις και να παίρνουν απαντήσεις στα σχετικά θέματα. Μεταξύ του πρώτου και δεύτερου μέρους οι συντελεστές της εκδήλωσης θα συμμετέχουν και σε εκπομπή της ΕΤ3 από το χώρο της εκδήλωσης σε εθνικό δίκτυο. Όλες οι εκδηλώσεις θα αναμεταδίδονται ζωντανά από το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν πολιτικά πρόσωπα και φορείς της πόλης που συμβάλλουν στην οικοδόμηση της Ευρωπαϊκής ιδέας, φορείς που δραστηριοποιούνται με έργα και ιδέες γιά την νέα Ευρώπη, προσωπικότητες των γραμμάτων, των τεχνών, της επιστήμης, καθώς και απλοί πολίτες.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιθυμεί να συνεχίσει με αποτελεσματικότητα τον απαραίτητο διάλογο στα πλαίσια της Ελληνικής αλλά και της Ευρωπαϊκής κοινωνίας. Στην κρίσιμη αυτή φάση της διεύρυνσης και της ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα, η Θεσσαλονίκη με τις ενεργές πολιτικές της δυνάμεις και τους φορείς της θα δώσει το στίγμα της για την Ευρώπη που θέλουμε. Τις παραμονές μιάς νέας εποχής ο επικοδημητικος διάλογος και η σφαιρική ενημέρωση είναι τα απαραίτητα στοιχεία για ένα καλύτερο Μέλλον για όλους, για μια Ευρώπη Ειρήνης, Προόδου και Σταθερότητας.

Η δική σας άποψη, θεωρούμε ότι έχει ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτή τη συζήτηση και θα σας παρακαλούσαμε θερμά να συμμετάσχετε στην συζήτηση που θα διεξαχθεί στις 7 Δεκεμβρίου, στις 11.00 στην "Αποθήκη Δ" στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Με τιμή,

Γιώργος ΚΑΤΗΦΟΡΗΣ
Επικεφαλής της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
 

 

 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ